Rösta

Jag är utförsäkrad sedan mars 2017, utan SGI, och snart uppsagd. Jag kan varken få socialbidrag eller bostadsbidrag. Jag står utan inkomst och har fallit mellan flera av Sveriges skyddsnät.

Jag får själv kämpa med att projektleda min sjukvård och själv söka efter den vård som kanske kan hjälpa mig. Jag har överklagat besluten om att utförsäkra mig samt nolla min SGI. Sedan i början av 2018 har jag väntat på ett beslut från förvaltningsrätten.

Jag tror inte att det spelar någon som helst roll vad jag röstar på i valet, för ingen politiker kommer ändra MIN situation till det bättre. Trots detta struntar jag inte i att rösta för det här valet handlar inte om mig. Det här valet handlar om oss.

Trots min situation blir jag inte egoistisk. Jag tror inte att jag får det bättre genom att lägga skulden på andra människor. Jag tror inte att jag får det bättre genom att sprida hat, hot, och rädsla. Jag tror inte att jag får det bättre genom att rösta på något parti som är med och normaliserar rasism.

Demokrati är inget jag tar för givet. Jag röstar trots att det inte finns ett parti som passar mina värderingar perfekt. Jag röstar trots att det är min tro att inget parti kommer ändra min situation. Jag röstar för att jag hoppas att det kan bli bättre för andra och därmed även mig. Jag röstar på ett parti som jag hoppas står för medmänsklighet, jämlikhet, solidaritet. Något parti som kanske kan inse att vi är alla människor och vi är alla lika.

I år är sjätte gången jag får rösta. Jag har aldrig varit troget något speciellt parti utan röstat på olika partier på grund av olika anledningar genom åren. Min röst har aldrig känts så viktig som i år och jag har aldrig tidigare röstar eller varit i närheten av att rösta på Centern.

Jag röstar på C i det här valet för att de tar ett tydligt avstånd mot SD. Det finns inget annat alternativ. Jag ser inget annat parti som tydligt säger nej till denna bruna gegga som sprider sig och normaliseras över partierna och hela Sverige.

Jag borde kanske rösta på V som ligger bättre till i, för mig väldigt viktiga, frågor som miljö och djur. Men jag försöker hitta ett parti som jag ser kan gör mest för att säga nej till rasism och denna omänsklighet som många partier sprider eller inte tydligt säger nej till. Får vi partier i makten som saknar empati tror jag inte heller att dessa kommer bry sig om vare sig miljö eller djur?

Så i detta val röstar jag för:

  • Medmänsklighet
  • Jämställdhet
  • Solidaritet

Och jag hoppas på en framtid där vi visar varandra mer:

  • Kärlek
  • Respekt
  • Empati
  • Civilkurage

Och kom ihåg att om du har förtidsröstat och ångrat dig kan du ångerrösta i din vallokal idag.

Och till dig som inte tänkt rösta alls. Du kan också ångra dig och gå och rösta i din vallokal idag.

Gå och rösta! Demokrati är inget vi bör ta för givet. Rösta med kärlek i ditt hjärta. ❤️